Spectrum logo
Lazurni premazi

Lazurni premazi

Lazure su obojano-prozirni premazni materijali koji dekorativno ističu strukturu drveta, a pored oblikovanja, od velikog značaja je i zaštita drveta. Lazurni sustav mora drvenu površinu štititi i od UV zračenja, vlage i taloženja gljivica, a sve Caparol lazure pouzdano štite drvo od utjecaja atmosferilija i mikrobioloških taloga. Raznovrsnost oblikovanja danas seže u modernoj i tradicionalnoj drvenoj arhitekturi od klasičnih tonova prirodnog drveta preko jakih nijansi u boji sve do srebrno sjajnih lazura u finim sivim tonovima, pri čemu bi prirodni izgled drveta trebao uvijek biti prepoznatljiv.

Vodorazrjedive lazure iz asortimana Caparol već dugo sadrže manje otapala nego što je propisano, a to se posebno odnosi na ekološke proizvode, kao npr. Capadur DecorLasur, koji su prema normi DIN EN 71-3 prikladni čak i zabojanje dječjih igračaka.

Pored klasičnih nijansi za drvo, na raspolaganju stoji preko 90 probranih nijansi za individualno oblikovanje, a također i posebni proizvodi: GreyWood – proizveden sa posebnom kombinacijom pigmenata po uzoru na prirodno zatamnjenje drveta; SilverStyle – sa srebrnim pigmentima za postizanje posebnih efekata te GreyExpress dvokomponentna impregnacija, koja ubrzava prirodno zatamnjenje drveta. Uz to, tu je i TwinProof koji stvara bezbojni zaštitni završni sloj, sa specijalnim pigmentima koji štite od UV zračenja i hidrofobnim komponentama protiv djelovanja vode.

Uz Caparol lazure naravno u ponudi imamo i Belinkine lazure Belton i Beltop .

Capadur DecorLasur – prikladan i za premazivanje dječjih igračaka
F7-LangzeitLasur – lazurni premaz za vanjske i unutarnje radove

Capadur DecorLasur

Capadur DecorLasur

Prikladan i za premazivanje dječjih igračaka
F7-LangzeitLasur

F7-LangzeitLasur

Lazurni premaz za vanjske i unutarnje radove