O nama

Tvrtka Spectrum je osnovana u Zadru 1989.-te godine kao prva privatna specijalizirana trgovina boja, lakova i autolakova. U početku s dva uposlenika i na lokaciji Kraljice mira 3 na Stanovima na 130 m2, u prodaji je bila roba široke potrošnje boja tj. lazure, sintetski lakovi i temelji za metal i drvo, uljene boje za brodove, pribor za bojanje te nekoliko proizvođača autolakova.

Usprkos nedaćama rata i dalje smo širili ponudu pa je u prodaju uveden i Standox, Sikkens, Glasurit i Mobihel autolak, te Herbrts (kao industrijski program), Hempel i Veneziani yachting program. Bili smo i uvoznici SPF i IVAT autoreparaturnog programa, zaštitnih i brusnih papira, razrjeđivača i ostalih roba za autoreparaturu i široku potrošnju kod boja i lakova.

O nama

Nakon toga uvozimo i među prvima u Hrvatskoj kompjutersku miješalicu boja i lakova talijanske tvrtke Rosetti .Mogle su se tonirati boje za unutarnje zidove, fasade, metal drvo, plastiku i dekorativne tehnike, koja je zacrtala put našoj firmi kao jednoj od najnaprednijih i najstručnijih u našoj struci.

Našu kvalitetu su prepoznali kako naši kupci tako i naši dobavljači koji u nama vide pouzdanog partnera pa tako postajemo lokalni distributeri niza proizvodnih programa od njemačke tvrtke Caparol pa do yachting programa Veneziani, brusne papire SIA.

Razvijali smo se i napredujemo u pravom smjeru, što potvrđuju naši dosadašnji rezultati, a to je biti i ostati lider u maloprodaji i veleprodaji boja, lakova, autolakova, smola, ljepila, plemenitih žbuka, alata i pribora za bojanje u regiji zadarske županije i šire.

O nama

Isto tako naš glavni adut je stručnost i kvaliteta usluge prodaje našeg asortimana. Od naših uposlenika tražimo visoke standarde u tehničkoj spremi i uslužnosti. Itekako smo svjesni da je zadovoljan kupac najbolja reklama, a to jedino možemo postići samo predanim i stručnim radom.

Od 26.08.2006 poslujemo na novoj adresi, ulici Svete Marije 12 u Zadru u reprezentativnom prostoru i objektu, jednom od najvećih i kako mnogi kažu i najljepših trgovina boja i lakova u Hrvatskoj, na 1.200 m2, u kojem su trgovina, skladište i uredski prostori. Novi prostor je kruna našeg dosadašnjeg rada i napora da našim kupcima približimo naše znanje, iskustvo i asortiman roba koje imamo u našoj ponudi. U sklopu našeg centra nalazi se i caffe bar te osiguran parking za 50 automobila.